به ویبسایت افغان تیزیس خوش آمدید/ د افغان تیزیس ویبسایټ ته ښه لاغلاست

گرایش جوانان شهرکابل که دارای انگیزه مهاجرت به بیرون از مرز اند و عوامل آن

سال

: 2020.10.03

ګروه ها

: علوم اجتماعی

قیمت

: 1000

تعداد صفات

: 58

کد فایل

: 450

مقطع

: لیسانس

 مقدمه:افغانستان کشوری است که اکثریت نفوس آنراجوانان تشکیل میدهد و طبعاًنیروی جوان و پرانرژی توانایی، استعداد و حوصله کارزیادرادارد و کشورهای جهان سوم به کار و نیروی کاربیشترضرورت مبرهن دارد، امامتاسفانه نظربه شرایط نامناسب که درکشورماحاکم گردیده و بلخصوص شهرکابل به عنوان پرنفوس ترین شهر و پایتخت این کشوردارای مشکلات زیادمیباشداین درحالی است که کابل از پیشرفته ترین شهرهای افغانستان شمرده میشود. ناامنی یکی از بزرگترین عوامل ثاثیرگذاربرمهاجرت جوانان میباشد. درپهلوی آن بیکاری، نبودمسکن استاندارد، مشکلات زیست محیطی، عنعنات و فرهنگ های عقب افتاده، رقابت و هم چشمی طبقاتی دربین خیشاوندان، دوستان، و همسایه ها، ذهنیت سازی رسانه ها و تبلیغات گروهای تروریستی، نبودزمینه تحصیلی و کسبی، اعتیادبه موادمخدر، بحران جدی تشکیل خانواده، عدم اگاهی کافی، مشکلات اجتماعی، نگرش های منفی و ریالیستیکی نسبت به آینده و شهرخویش، دراکثرمواردجوانان حق انتخاب و ازادی فطریکه نسبت به انسان بودن و یادین برایشان درنظرگرفته ندارندبخصوص درتشکیل خانواده یاازدواج حتی دربعضی از مواردجوانان مجبورشمرده میشوندتاازخواستهای مشروع که دارند، بایدبه نفع خانواده، قبیله، اجتماع و یافرهنگ و عنعنات بگذرد. دربعضی از مواردعقده ها باعث فرار و مهاجرت میشود. که اکثریت این عقده بنابرنبوداگاهی کافی یاازشعورپایین جامعه سرچشمه میگیرد. بنابریک ګزارش حکومتی از وزارت مهاجرین افغانستان: ناامنی، فقر، بیکاری و زورگویی از عوامل عمدۀ است که خانواده‌های افغان در داخل بیجا شده و یا هم به بیرون از افغانستان به مهاجرت مجبور گردیده اند. عدالت که از بزرگترین شعایر دین و انسانیت راتشکیل میدهد بطورمتداوم شهروندان کابل از آن محروم بوده بناءًعدم عدالت درسیستم قضایی و عدلی و فساداداری گسترده درسطح دولت و بین مردم افغانستان همچنان بیروکراسی اداری، رفتارطبقاتی و غیرشرافت مندانه ازطرف بعضی حلقات زورمندودیکتاتور از سایرعوامل هستند که دایره فرار رابه جوانان شهرکابل کلانترساخته است. حتی جالبتر این است کسانی از جامعه کابل روبه مهاجرت میاوردکه دارای اقتصادنسبتاً خوب هستند از این زاویه به نظرمیرسدکه کسانیکه درشرایط فعلی درکابل زنده گی اختیارکردند از روی مجبوریت و وضعیت اقتصادی نامناسبی که دارندبه مهاجرت نمیروند، یابه عبارت دیگرنمیتوانندمصارفی ویزه یاقاچاق را عهده دارشوند اگرنی شایدمهاجرت یگانه راه و امیدی به جوانان باشدکه بتوانندخوشبختی گم شده خودرادوباره دریافت نمایند. قابل یادآوری است که اکثریت از جوانان از راهای غیرقانونی یا به شکل قاچاق از کابل به مهاجرت کشورهای بیرونی روی میاورند. بحث تفصیلی این معضل را درطی تحقیق به پژوهش گرفتم.

.

 فهرست مطالب

عنوان               صفحه

1-1. بیان مسأله 1

1-2. ضرورت و اهمیت تحقیق      2

1-3. اهداف تحقیق        3

1-4. سوال‌های تحقیق   3

1-5. فرضیه تحقیق         3

1-6. مفاهیم کلیدی       3

۱-7. متغیرها     3

۱-8. تعریف عملیاتی متغییرها     3

2-1. پیشینه تحقیق        4

2-۳. سازمان بین المللی مهاجرت در افغانستان    6

2-5. مأموریت سازمان بین المللی مهاجرت 6

3-1. مبانی نظری           7

3-2. چهارچوب نظری     10

3-3. فرهنگ پذیری        12

3-4. رضایت مندی         12

3-5. مدل تحلیل 14

4-1. روش تحقیق           15

4-2. جامعه آماری، جمعیت نمونه و روش نمونه گیری         15

4-3. روش جمع آوری اطلاعات    15

4-4. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات          15

4-5. یافته‌های تحقیق    16

4-6. مشخصات پاسخ دهنده‌گان 16

4-7. نظریات پاسخ دهنده‌گان     22

5-1.نتیجه گیری 44

5-2. پیشنهادات 46

منابع و مأخذ     47

ضمایم  48

منابع و مأخذ

1.      آملی، جواد. مبانی جامعه شناسی مهاجرت. تهران:‌ انتشارات کویر.۱۳۸۲.

2.      ارشاد، عبدالحسین. علل مهاجرتها. تهران: سمت.۱۳۶۳.

3.      امانی، مهدی و دیگران، لغت نامه جمعیت شناسی؛ تهران: ۱۳۵۴.

4.      بروس کوئن،  مبانی جامعه شناسی، مترجم سیف، سوسن، تهران: دانشکدۀ جامعه شناسی دانشگاه مشهد، 1392.

5.      جمشیدی ها، غلام رضا و یحیی علی بابایی. بررسی عوامل موثر بر بازگشت مهاجران افغانی با تاکید بر ساکنان شهرک گلشهر مشهد. تهران: دانشگاه تهران، ۱۳۸۱.

6.      دیانی،‌ محمد رضا. تحرک جغرافیایی در جوامع سنتی. تهران: چاپخش.۱۳۸۱.

7.      ربانی، رسول. جامعه شناسی شهری. تهران: سمت.۱۳۸۳.

8.      رخشانی، فاطمه، علیرضا انصاری مقدم و عبدالفهیم حر. آگاهی، نگرش و رفتار زنان مهاجر افغانی ساکن شهر زاهدان در مورد تنظیم خانواده. تهران: دانشگاه تهران، ۱۳۸۱.

9.      زنجانی، حبیب الله. مهاجرت. تهران:‌ سمت. ۱۳۸۰.

10.     ساروخانی، باقر، مقدمه بر جامعه شناسی، تهران: شهرأب، 1370.

11.  ملک سیتز، مهاجرت. ناشر مجتمع جامعه مدنی و حقوق بشر. کابل.

12.     معموری،‌ غلامعلمی و ناصر ارقامی. مطالعه شاخص های بهداشت باروری در زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله افغانی و ایرانی ساکن در منطقه گلشهر مشهد. مشهد: مرکز بهداشت استان خراسان، ۱۳۸۷.

13.     مقدس، علی اصغر و ساجده واعظ زاده. بررسی عوامل موثر بر باروری زنان افغانی ساکن مشد. تهران: مرکز مطالعات و پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه.۱۳۸۳.

 

جهت تماس به شماره های ذیر در تماس شوید

+93 0786590059
+93 0786590059
+93 0786590059
+93 0786590059